Perinneruokaa porukan voimin

leipomukset
Päivän saldo - mukana 32 henkilöä ja yli 500 tuoretta luomusta uunista ulos.
Suku sai ajalliseksi valtaisan keon pulleita ja pyöreitä, ohuita ja suippoja ja vaikka möykkyisiä ja lokeroniekkojakin riis’piiraita – muodosta viis, maistuvia kaikki. Niitä maisteltiin ja vietiin kot’miehille perinneruokapäivän päätteeksi.

Ypäjälle Hevosopiston maisemiin kerääntyi huhtikuussa kaikkiaan 32 henkeä Ahtiaisten sukuseuran kolmatta Perinneruokapäivää viettämään. Koulukeittiö täyttyi eri- ikäisistä pulikan käyttäjistä ja kuoren rypyttäjistä, mutta niinpä sitten valmistakin syntyi.

Mestareina ja päivän järjestäjinä toimivat sisarukset Annikki Virtanen, Marjatta Huhtala ja Hilkka Kontulainen yhdessä serkkunsa Päivi Laaksosen kanssa.

Leipomishommien lisäksi laitettiin lohikeittoa. Jälkiruoaksi saatiin vielä kohvin kera maistella vehnäleipäkuoreen leivottua rotinapiirakkaa, jonka kannen alla sydämenä on makeaksi maustettua riisipuuroa.

Ja kaik syömist höystettiin puhhee sorinal ja nauru remakal, niiko pittääki.

Raija Herrala-Nurmi

P.S. Ja erityisen mukavaa oli se, että keittiöön saatiin mukaan nuoria perheitä, äitien lisäksi isiä lapsineen. Meillä on usein ollut ilo saada seuran tapahtumiin mukaan paljon kaiken ikäisiä. Tulkaa toistekin!

leipojat leipojat
Kaarina Alihanka, Anne Eskola, Kaija Herrala,
Annikki Virtanen, Karoliina Eskola, Marjatta Huhtala
ja Hannu Alihanka työn touhussa.
Kerttu Saarinen ja Liisa Juusti-Suominen.
nuoriso rypyttäjä
Kuortehas, tottuneet käet käivät nopiaa.
Mukana oli myös suvun nuorta polvea.