Metsäpirtin Ahtiaisten vuosikokous 9-10.9.2017 Petäys Resort Tyrväntö

Petäys Resort on vapaa-ajankeskus Tyrvännössä Hattulan kunnassa. Sinne kokoontui hieman alle 30 sukuseuramme jäsentä. Vanajaveden rannalla sijaitseva Petäys Resort on viihtyisä, kauniit metsämaisemat ja järvenselkä ympäröivät meitä. Sateinen sää hieman heikensi ulkoiluintoa.
Petäyksen päärakennus
Petäyksen päärakennus
Elokuvan jälkeen
Elokuvan jälkeen: Raimo Ahtiainen, Harri Laine, Jouni Ahtiainen ja elokuvan ohjaaja Erkki Seiro
Lauantaina tervetulokahvien jälkeen katselimme metsäpirttiläisesta Helena Eevasta tehdyn dokumentin. Elokuvan ohjaaja Erkki Seiro esitteli filmin ja vastaili esityksen jälkeen kysymyksiin. Filmi perustuu Riepumatto- laulunäytelmään, jossa Helena Eevan tarina kerrotaan hänen sanoittamiensa laulujen kautta. Dokumenttia oli kuvattu useiden vuosien ajan, seuraten Jokelan harrastajamusiikkiteatteriryhmää esittämässä em. näytelmää eri puolilla Suomea. Musiikkikappaleita oli elävöitetty erikseen kuvatuilla kohtauksilla. Lisäksi oli haastateltu näytelmän katsojia. 90 minuuttia tuota filmiä katsellessa meni kuin siivillä. Liikuttava ja valaiseva esitys sai kokousyleisön suosion.
Liisahelena Ståhle esitteli kuvakertomuksen Peltosen sukuseuran järjestämältä kotiseutumatkalta viime kesältä. Terijoki, Raivola ja erityisesti Kronstadt kiinnostivat. Matti Ahtiainen Vehmaalta näytti uusmpia kuvia sukumme kantaisän Lauri Ahtiaisen kotipaikalta. Nykyiset asukkaat rakentavat peltoaukealle uusia rakennuksia.
Maittava illallinen nautittiin kabinetin puolella. Sen jälkeen jatkettiin pitkälle iltaan seurustelua.
Kokousväkeä
Kokousväkeä
Sunnuntaina aamiaisen jälkeen oli vuorossa varsinainen vuosikokous. Hyväksyttiin toimintakertomus, tilit ja toimintasuunnitelma. Hallituksen esitys 10 euron jäsenmaksusta hyväksyttiin. Erovuoroisten hallituksen jäsenten Markku Laaksonen, Markku Lemmetti ja Liisahelena Ståhle tilalle valittiin Johanna Ahtiainen ja Katariina Ahtiainen seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi. Hallituksen jäsenten määrää vähennettiin yhdellä henkilöllä. Sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin Jouni Ahtiainen.
Hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan sukuseuran varapuheenjohtajaksi Tarmo Ahtiaisen, rahastonhoitajaksi Harri Laineen ja sihteeriksi Katariina Ahtiaisen.

Harri Laine kertoi viimeisimpiä sukututkimustietoja. Venäläisiä arkistoja on päästy tutkimaan ja 1700-luvun tietoja tulkitsemaan. Mielenkiintoista ja haastavaa aineistoa sukututkijalle!
Kotiinpaluumatkalla useat matkalaiset poikkesivat tutustumaan Lepaan viini- ja puutarhatilalle joka sijaitsee lähistöllä ja jonka tuotteista oli saatu maistiaisia Petäyksen ravintola Aarnitulessa.
Kokouksen osallistujat olivat hyvin tyytyväisiä tilaisuuteen. Kokouspaikka oli kaunis ja rauhallinen, sukulaisten kanssa pääsi haastelemaan ja uusia tuttavuuksia myös tavattiin. Enemmänkin meitä olisi mukana voinut olla.
Sukututkimus
Harri Laine esittelee viimeisimpiä sukututkimustietoja
Vanajaveden maisemaa
Vanajaveden maisemaa
Lepaa
Lepaan viini- ja puutarhatila


teksti: Katariina Ahtiainen
kuvat: Eija Herrala, Oili ja Leevi Tuokko
viiva