Talkoilla juhlimaan

Metsäpirtin Ahtiaisten sukuseuran toimintapäivä lauantaina 29.6.2019 Uusikaupunki

juhlaliput
juhlaliput

Metsäpirtin pitäjäjuhlat järjestettiin sunnuntaina 30.6.2019 Uudessakaupungissa. Sukuseuramme oli yksi tilaisuuden järjestäjistä. Muita olivat Metsäpirtin Peltosen sukuseura ja Metsäpirtin Saaroisten kyläyhdistys. Juhlatoimikunta oli perustettu jo edellisenä vuonna. Toimikunnan puheenjohtajana toimi Raija Herrala-Nurmi.

Lauantain 29.6. toimintapäivä sujui talkoiden merkeissä Pohitullin koululla. Sukuseuran jäseniä oli ilmoittautunut talkoisiin 22 henkilöä, joukossa ilahduttavan monta nuorta osallistujaa. Yhteensä talkoolaisia oli lähes 60 henkilöä.

ilossi tuolei
ilossi tuolei

esiintyjälava kunnossa
esiintyjälava kunnossa

Koulun suuri urheiluhalli koristeltiin koivuin ja kukkakimpuin, eri toimijat pystyttivät omia esittely- ja myyntipöytiään. Yhdessä luokkahuoneessa pyöri vanhojen valokuvien non- stop-videoesitys. Ruokatarjoilu perustui lähes kokonaan talkoolaisten työlle. Loimaalla oli leivottu 500 karjalanpiirakkaa, Kaija Herrala valmisti gluteenittomia, laktoosittomia ja vegaanisia piirakoita yhteensä 100 kpl. Kahvikakkuja, puolpielaita, kotikaljaa tuotiin. Lohikeittoainekset ja paljon muuta saatiin paikallisilta toimijoilta lahjoituksina. Talkoohenki oli valtava.

Loimaan seudun piirakkataiturit
Loimaan seudun piirakkataiturit

juhlasalia laitetaan kuntoon
juhlasalia laitetaan kuntoon
julistetyöryhmä
julistetyöryhmä

Iltapäivällä oli jo aikaa tutustua ja kierrellä Uudenkaupungin kaduilla ja kujilla. Hauskaa oli etsiskellä ”Ilossi tuolei”. Nimittäin lähes 200 koristeltua tuolia oli sijoitettu ympäri kaupungin keskustaa. Illalla sukuseuran väkeä ja muita talkoolaisia yhteensä 25 henkilöä osallistui ms. Kertulla tehtyyn risteilyyn Uudenkaupungin lähivesillä. Aivan kaupungin keskustaan ulottuu Kaupunginlahti josta lähdettiin matkaan. Laivan henkilökunta ja Raija Herrala-Nurmi esittelivät nähtävyyksiä ja kertoivat tietoja kaupungista. Lämmin aurinkoinen sää suosi meitä edelleen. Erikoinen nähtävyys oli merimetsojen valtaama mustanpuhuva saari. Uudenkaupungin teollisuutta sivuttiin, Yaran tehtaat ohitettiin lähietäisyydeltä.

Ms Kerttu
Ms Kerttu valmis lähtöön

Iloista risteilyväkeä
Iloista risteilyväkeä

Iloista risteilyväkeä
Iloista risteilyväkeä

Iloista risteilyväkeä
Iloista risteilyväkeä

Luonnonkukka-asetelma
Luonnonkukka-asetelma

Piirakat kahvipöydän hakkuina
Piirakat kahvipöydän hakkuina

Yleisöä alkaa asettua paikoilleen
Yleisöä alkaa asettua paikoilleen

Sunnuntaiaamuna laskettiin seppeleet sankarivainajien muistomerkille ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille. Jumalanpalvelus pidettiin Uudenkaupungin vanhassa kirkossa. Pohitullin koululla olivat talkoolaiset taas aikaisin työn touhussa. Emännät keittivät lohikeittoa, leivät, piirakat katettiin valmiiksi pöytiin. Ruokailun jälkeen seurasi monipuolista ohjelmaa. Oli perinteistä ohjelmaa sekä uutta, jopa taukojumppaa ja taikuriesitys. Yksi kohokohta oli Metsäpirtissä syntyneiden juhlaan osallistujien kukitus. Heitä oli 32 henkilöä paikalla! Kahvitauolla kelpasivat piirakat ja kakut. Jonotus ei 300 osallistujaa haitannut – saatiinhan haastella ja tutustua!


Teksti ja kuvat: Katariina Ahtiainen