Sukuseuran vuosikokous 2013

Vuosikokoustunnelmia Uudestakaupungista 14.-15.9.2013
Lauantai

Lauantain osallistujia yleiskuvassa.
Lauantaina 14.9.2013 kokoontui 64 Metsäpirtin Ahtiaisten sukuseuran jäsentä ja heidän läheisiään Uudenkaupungin Aquarius-hotelliin aloittamaan seuran 20-vuotisjuhlakokousta. Tervetulokahvin ja esittelykierroksen jälkeen seuran esimies Harri Laine kertoi sukukirjan tilanteesta. Tavoitteena on että kirja saadaan painoon marraskuussa ja se tulee myyntiin joulukuun alussa. Sukutietojen tarkistusta voidaan vielä tehdä, jos toimitaan nopeasti.
Harri Laineen esitelmän aiheena oli Ahtiaiset Metsäpirtissä. Kuulimme kiinnostavan esityksen jossa 1700-luvulta asti seurattiin sukumme vaiheita.
Harri kertoi vielä kirjaan tulevien sukututkimustietojen laajuudesta.
Ilmi Pesonen esitteli Saaroisten kyläkirjaa. Kirjan toimitustyössä oli Ilmi löytänyt mm. Metsäpirtin Ahtiaisten esittämiä runoja, arvoituksia ja sanontoja. Niitä saadaan mukaan sukukirjaamme.
Harri kertoi vielä kirjaan tulevien sukututkimustietojen laajuudesta.
Ruokailun jälkeen esiintyivät Helena ja Ella-Maria Ahtiainen. He lauloivat kaksi kappaletta: Samuli Edelmanin "Tähtipölyä" sekä Petri Laaksosen "Täällä pohjantähden alla". Yhteislaulutuokio sen jälkeen.
Saunomista oli tarjolla. Vielä jaksoivat saunan jälkeen eräät jatkaa iltaa ja haastamista.

Sunnuntai
Sunnuntai 15.9.2013. Bussikiertoajelu metsäpirttiläisten asuinsijoilla Uudenkaupungin ympäristössä. Seppeleenlasku Lokalahdella Karjalaan jääneiden muistomerkillä.

Seppeleen lasku Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille Lokalahdella, laskijat Harri Laine, Kaija Herrala o.s. Ahtiainen ja Pentti Ahtiainen. Kaija oli airuena muistomerkin paljastuksessa 1955.

Vuonna 1885 Metsäpirtissä syntyneen ja vuonna 1957 Lokalahdella kuolleen Heikki Ahtiaisen haudalle kerääntyi suuri joukko jälkipolviin kuuluvia.

20-vuotisjuhla alkoi Harrin tervetulosanoilla. Annikki Saarinen lauloi säestäjänään Keijo Rantanen. Herkät kappaleet olivat Veikko Lavin "Evakon laulu" sekä Oiva Paloheimon runoon Ilmo Häkkisen säveltämä "Lähtevien laivojen satama". Seuran 20-vuotishistoriikin esitti sihteeri.

Huomionosoitukset seurasivat:
- Perustajajäsenet kukitettiin. Perustamiskokouksen osanottolistan mukaan paikalla oli 16 henkilöä 20 vuoden takaa. Ilmeni, että paikalla nyt oli kaksi henkilöä lisää, joiden nimet eivät olleet listalla.
- Entiset puheenjohtajat kukitettiin: Ilmi Pesonen, Raimo Ahtiainen, Markku Saarinen.
- Karjalan Liiton ansiomerkit oli myönnetty seuraaville seuran jäsenille: Markku Lemmetti ja Markku Saarinen saivat hopeisen ansiomerkin, Jouni Ahtiainen, Pentti Ahtiainen, Raija Herrala-Nurmi ja Harri Laine saivat pronssisen ansiomerkin.

Sihteeri ja Markku Laaksonen jakoivat merkit, kunniakirjat ja kukat.


Entiset esimiehet (puheenjohtajat) Ilmi Pesonen, Raimo Ahtiainen ja Markku Saarinen saivat kukkakimput.

Karjalan liiton hopeisen ansiomerkin saajat Markku Lemmetti ja Markku Saarinen.

Salli Rastas pakinoi karjalanmurteella omista lapsuusmuistoistaan sodan jaloissa.
Harri Laine kertoi sukukirjan tilanteesta ja ennakkotilauksia alettiin kerätä.
Virallisessa vuosikokouksessa oli läsnä 60 henkilöä. Hallituksen erovuoroisten jäsenten Markku Laaksosen ja Markku Lemmetin tilalle valittiin Päivi Laaksonen Ypäjältä ja Jaakko Ahtiainen Kemistä.

Päivi Laaksonen

Jaakko Ahtiainen

20-vuotisjuhlakokous keräsi ennätysmäärän osallistujia: 103 henkilöä! Kaunis merellinen maisema ja kuulas ilma lisäsivät entisestään hyvää tunnelmaa. Rattoisaa rupattelua piisasi maittavan ruokailun ja muiden tarjoomusten ohessa.

teksti: Katariina Ahtiainen
kuvat: Raija Herrala-Nurmi