Kokouskertomus

Metsäpirtin Ahtiaisten vuosikokous 4.9.2021. Loimaa, Suomen maatalousmuseo Sarka.
Aurinkoisena syyspäivänä saapui 28 henkilöä sukuseuramme vuosikokoukseen, joka järjestettiin jo kolmatta kertaa Loimaalla Sarkamuseolla.
Koronatilanteen vuoksi osallistujamäärä jäi vähiin. Aluksi pääsimme tutustumaan museon pihapiirissä järjestettyihin Köyrimarkkinoihin, joilla juhlistetaan sadonkorjuuaikaa. Pelimanniyhtyeen säestyksellä voitiin ihastella myyntikojujen tuotteita, kurkistella riiheen ja puintinäytökseen. Myyntituotteita oli taitavista käsitöistä aina elintarvikkeisiin asti. Jopa naapurikunnassa Punkalaitumella kasvatettuja viinirypäleitä oli myynnissä.
Ruokailu oli ryhmällemme varattu kokoustilaan ennen varsinaista vuosikokousta.
Vuoden 2020 siirtynyt vuosikokous pidettiin ensiksi. Seuran puheenjohtaja Harri Laine toimi kokouksen puheenjohtajana. Koska vuoden 2020 vuosikokous oli koronatilanteen vuoksi siirtynyt, käsiteltiin kokoukseen kuuluvia asioita osin takautuvasti. Käsiteltiin sääntömääräiset asiat, hyväksyttiin tilinpäätös, myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus. Hyväksyttiin hallituksen ehdotus, ettei jäsenmaksua peritä kaudella 2020-2021, sillä toiminnan järjestäminen oli todettu epävarmaksi.
Hyväksyttiin toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio. Todettiin, ettei toimintasuunnitelmaa oltu voitu toteuttaa koronatilanteen vuoksi. Hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Sukuseuran hallitus oli kokouksessaan aiemmin päättänyt, että hallituksen jäsenten toimikautta jatketaan seuraavaan vuosikokoukseen asti, sillä ko. kaudella ei toimintaa ollut. Samoin hallituksen puheenjohtajan, toiminnantarkastajien ja heidän varahenkilöidensä toimikautta jatketaan seuraavaan vuosikokoukseen asti.
Seuraavaksi pidettiin vuoden 2021 vuosikokous. Seuran puheenjohtaja Harri Laine avasi kokouksen ja toimi puheenjohtajana. Käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Puheenjohtaja esitteli tilit ja tuloslaskelman. Tilinpäätös hyväksyttiin, hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus. Jäsenmaksuksi hyväksyttiin hallituksen esittämä 15 euroa. Karjalan Liiton jäsenmaksu on 20 euroa sen maksaville.
Hallituksen jäsenistä erovuorossa olivat Johanna Ahtiainen ja Katariina Ahtiainen. He ovat toimineet yhden kolmivuotiskauden ja olivat halukkaita jatkamaan, jollei uusia ehdotuksia tule. Ei tullut uusia ehdotuksia, joten päätetiin valita Johanna Ahtiainen ja Katariina Ahtiainen hallitukseen toiseksi kolmivuotiskaudeksi. Hallituksen jäsen Niina Elo oli pyytänyt eroa hallituksen jäsenyydestä. Ero myönnettiin. Hänen tilalleen ei valittu uutta hallituksen jäsentä. Hallituksen jäsenmäärä on 5 – 8 jäsentä puheenjohtajan lisäksi. Sääntöjen edellytys täyttyy.
Toimintaa. Puheenjohtaja esitteli toimintasuunnitelman ja budjetin. Toimintasuunnitelma hyväksyttiin. Jäsenlehti ilmestyy keväällä 2022, tavoitteena on myös osallistua karjalaisiin kesäjuhliin Raumalla kesäkuussa 2022. Pyritään järjestämään tapahtumapäivä keväällä jos koronatilanne sen sallii. Vuosikokouspaikkaa ei vielä ole päätetty. Tiedotus tapahtuu jäsenkirjeissä, facebook-sivullamme, ja sukuseuran nettisivulla.
Kokouksen jälkeen Harri Laine kertoi sukututkimusuutisia. On tullut saataville venäläinen väestökartoitus vuodelta 1712 (venäjäksi). Inkerinmaan kirkonkirjoja on tullut nettiin. 1900-luvun asiakirjoja aukeaa Kansallisarkistossa. 1700-luvun tuomiokirjoja on skannattu nettiin. Lisäksi Harri kertoi jälkipolvitaulut- ja esipolvitaulut -tekniikoista sukututkimuksessa.
Tervetuloa
Tervetuloa syysmarkkinoille
Lehmäpatsas
Miina äkkijyrkän Lehmäpatsas
Etupiha
Sarkamuseon etupiha
viiva
Käsitöitä
Käsitöitä tarjolla
Sato
Kotimaisia viinirypäleitä
Pelimannit
Pelimannit terassilla
viiva
Työnäytös
Työnäytös
Rekilato
Rekilato
Työnäytös
Työnäytös tauolla
viiva
Hirsilato
Vanha hirsilato
Maisema
Loimaan maalaismaisemaa
Uuni
Uuni
viiva
Markkinaväki
Maalaismarkkinoiden väkeä
Päivän muoti
Kokoukseen tulijoille asianmukaiset korona-ajan maskit
Saapuminen
Kokoukseen tulijoita museon edessä
viiva
Kokousväkeä
Kokousväkeä Sarkamuseon aulassa
Kokousväkeä
Vuosikokouksen osallistujia
Ruokailu
Riihi-kokoustilassa ruokailuun ennen kokousta
viiva


teksti: Katariina Ahtiainen
kuvat: Katariina Ahtiainen
viiva