Sukuseuran vuosikokous 2005

Sukuseuran vuosikokous pidettiin Torpan kurssikeskuksella Siivikkalassa, Ylöjärvellä 20.-21.8.2005 Kokousta vietettiin kaksipäiväisenä edellisen vuoden vuosikokouksen esittämän toivomuksen mukaisesti.

Kokouspaikka oli kauniilla paikalla Näsijärven rannalla niemen kärjessä. Yöpyjiä varten oli varattu oma erillinen rakennus, jossa oli yhteinen keittiö ja oleskelutila, suihkutilat sekä erilliset neljän hengen huoneet nukkumiseen. Alueella oli myös suuri kota, joka oli käytettävissä makkaran paistamiseen ja tarinointipaikkana. Alueella oli myös hiekkakenttä, missä päästiin kokeilemaan hieman kyykkä-pelin saloja Markku Saarisen johdolla.

Sukuseuran käyttöön varattu majoitustila.

Torpan alueella oleva kota, joka oli vapaasti käytettävissä.

Lauantai 20.8.2005

Lauantaina paikalla oli 19 henkilöä kuuntelemassa tarkkaavaisesti tarjolla ollutta ohjelmaa: lauluesityksiä sekä luentoa Karjalaisesta kulttuurista.

Tamperelaisen musiikkilukion kolme tyttöä lauloivat tilaisuuden aluksi kolme laulua. Esiintyjät ovat Leena Huuskonen, Meri-Tuuli Kekäläinen sekä Mimi Nordlund.

Karjalan Liiton järjestö- ja kulttuurisihteeri Hanna-Mari Nieminen piti mielenkiintoisen esitelmän aiheesta: Karjalaisen kulttuurin tulevaisuus.

Illalla oli mahdollisuus saunomiseen sekä mm. kyykän pelaamiseen. Esimies Markku Saarinen opasti läsnäolevia pelin saloihin.

Osalla kokousvieraista lauantai-ilta vierähti pitkälle sunnuntaiaamuun kodalla turinoidessa ja makkaraa paistaessa.

Sunnuntai 21.8.2005

Sunnuntain ohjelmaosuus alkoi Markku Lemmetin esitelmällä Ahtiaisten asuinsijoista Metsäpirtissä. Markku kävi läpi tekemäänsä tutkimusta eri talojen sijainneista sekä niiden asukkaista.

Karttoja tutkimassa Heikki Ahtiainen, Kaija Herrala, Harri Laine ja Riitta Laine

Ilmi Pesonen esitteli sukkaa, jonka hän on tehnyt vanhan metsäpirttiläisen sukkaohjeen mukaan.

Sunnuntain virallisessa kokousosuudessa oli läsnä 23 henkilöä. Kokouksessa mm. hyväksyttiin sukuseuralle uudet säännöt.