Metsäpirtin Ahtiaisten lehti
maaliskuu 2008
SUKUA KOOLLA 90-vuotisjuhlassa
Loppiaisena oli sukua koolla: sukuseuramme jäsen Pirkko Kaipanen (os. Ahtiainen), järjesti kodissaan Kouvolassa äitinsä Elvi Ahtiaisen (os. Korhonen) 90-vuotisjuhlat.
Meitä oli tuolloin paikalla 22 henkeä: Elvin lapsia puolisoineen, lastenlapsia perheineen sekä Ahtiaisten veljessarjan lapsia. Tapasimme serkkuja, pikkuserkkuja vuosikymmenien tauon jälkeen.
Suvun yhteisiä tapaamisia ei totisesti ole liian usein, sillä toiset ihmiset niin kummasti muuttuvat!
On ihan toista nähdä kasvoista kasvoihin pikkuserkku, jonka on nähnyt viimeksi vuonna 1972, vaikka olisikin soiteltu tai laitettu joulukortteja.
Ja niinkin käy, että sukulaistyttö on kasvanut aikuiseksi noin vaan... hän ei olekaan enää se pienin jota kiusoiteltiin 1960-luvulla kesämökillä.
Jouduin kysymään vaivihkaa komean nuoren rouvan nimeä: hän oli serkkuni tytär, jota hoidin hänen olleessaan neljävuotias!
Sukulaisia kun ollaan, tunnistamme nopeasti yhteiset piirteemme ja olemme jutuissa tuota pikaa. Voimme peilata toisissa itseämme - niin hyviä kuin huonoja ominaisuuksiamme...
Joiltain löytyy se tunnettu Ahtiaisten nenä, luonne saattaa olla äkkipikainen ja itsepäinen. Sukuun liittyneet puolisot tuovat kenties tasoittavaa pintaa tullessaan.
Iloa, naurua ja puhetta riitti. Elvin pojanpoika Mikkomarkus Ahtiainen esitti kaksi serenadia, joiden jälkeen pyyhittiin liikutuksen kyyneliä.
Paavo Ahtiainen puheessaan kertoi muisteluksia Elvi-tädin ja Jalmari-sedän kesämökiltä sekä vierailuista Korian kodissa. Elvin lämmin ja sydämellinen olemus on tuonut hänelle ystäviä, missä on liikkunutkin. Suuren perheen äitinä hän on aina ollut puuhaamassa, järjestämässä asioita parhain päin.
Päivänsankari liihotteli kauniissa punaisessa puvussaan kuin keijukainen valtakunnassaan.
Loppiaisena pohdittiin suvun muistoja: nuoremmat halusivat tietää vanhempien vaiheista, vanhemmat kyselivät toisiltaan, miten silloin 1950-luvulla ne suvun vaiheet menivätkään. Tällaisia kyselyjä virisi ja ihmiset sopivat tapaamisia keskenään. Havaitsimme mm. että Helsingissä asuu moni meidän nuorisosta, he jo suunnittelevat kokoontumista!
Katariina Ahtiainen

edellinen sivu
seuraava sivu
sisällys