Metsäpirtin Ahtiaisten lehti
maaliskuu 2008
Esimiehen palsta
Hyvät Ahtiaisten sukuseuran jäsenet

Seuramme sukukirjahanke onollut käynnissä jo pitkään, monenmielestä liiankin pitkään. Hanke onedennyt varsin vaihtelevaa vauhtiainnostuneista pyrskeistä odottavaankypsyttelyyn. Olemme keränneetmonenlaista materiaalia esimerkiksi kirjoitelmia, valokuvia, karttoja,henkilöhaastatteluja ja sukututkimusaineistoa. Taitaa materiaalista muutama runokin löytyä. Kirjastaon tehty useita sisältösuunnitelmia.
Tämän vuoden toimintasuunnitelmassa todetaan, että kirjan julkaisuaikataulu tuodaan seuraavaan vuosikokoukseen ensi syksynä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että aineiston lisäkerääminen pitää lähiaikoina lopettaa ja kirja laaditaan sen aineiston pohjalta, joka tuolloin on käytettävissä. On siis loppukirin aika. Sukututkimustietojen tarkistus ja täydennys ovat käynnissä, samoin selvitys Ahtiaisten asuinsijojen kehittymisestä Metsäpirtissä. Kerätyn materiaalin arviointi ja mahdollinen täydentäminen ovat työn alla. Tarvitaanko siis vielä jotain? Metsäpirtin kylistä on hyvää aineistoa Saaroisista, mutta esimerkiksi Viisjoelta, Ahtiaisten pääasuinalueelta, vain vähän. Sama pätee muihin Metsäpirtin kyliin. Evakkoon lähdöstä ja evakkoajoista on jonkin verran materiaalia. Sen jälkeisistä vaiheista ja asettumisesta uusille asuinsijoille on hyvin vähän tekstiä. Jos sinulla on jotain annettavaa kirjaan, nyt on aika toimia. Ota siis yhteyttä kirjatoimikuntaan– osoitteet löytyvät myöhemmin tästä lehdestä.
Kirjatoimikunnalla on kokous perinneruokapäivän yhteydessä. Siellä voi ruoka-asioiden lomassa keskustella kirjamateriaalista toimikunnan jäsenten kanssa henkilökohtaisestikin, jos heitä ei muutoin tavoita.
Vehmaalla pari vuotta sitten pidetty piirakkapäivä kokosi runsaasti vanhoja ja uusiakin jäseniä perehtymään piirakanteon saloihin. Turussa huhtikuun alussa pidettävä perinneruokapäivä jatkaa samoilla linjoilla. Piirakoita varmaan tehdään Turussakin, mutta myös muuta. Mikä olisi Ahtiaisten oma perinneruoka? Lähettäkää ehdotuksia hallitukselle.
Seuran jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti. Toivotan kaikki uudet jäsenet tervetulleiksi. Uusia jäseniä mahtuu edelleen mukaan.
Harri Laine

edellinen sivu
seuraava sivu
sisällys