Metsäpirtin Ahtiaisten lehti
maaliskuu 2008
Sukuseura koolla Rautilassa
Metsäpirtin Ahtiaisten sukuseuran vuosikokous pidettiin Vehmaan Rautilassa 22. – 23.09.2007.
Lauantaina aloitettiin sukutapaaminen päiväkahvilla Rautilan uudistetussa lomakeskuksessa, entisen maaseutuoppilaitoksen päärakennuksessa. Ohjelmallisessa iltapäivässä oli mukana 33 henkilöä, ilahduttavasti myös lapsia ja nuorisoa.
Aluksi nuori vehmaalainen Helena Ahtiainen esitti yksinlauluna kappaleet Hiljainen tienoo ja Pohjantähden alla.
Raija Herrala oli laatinut leikkimielisen kilpailun, johon osallistuttiin perhekunnittain. Muistuteltiin mieliin oman suvun vanhimpien nimiä, vanhoja esineitä tunnistettiin sekä sijoitettiin Suomen kartalle entisiä ja nykyisiä suvun asuinsijoja. Keskustelua ja kysymyksiä virisi paljon.
Kyykkää lyötiin kauniissa säässä onnistuneesti ja runsain voimin.
Graafikko Juhani Vikainen esitteli kiinnostavasti isänsä kuvanveistäjä Jussi Vikaisen töitä, joilla on näyttelytila Rautilassa. Sankaripatsaiden mallien lisäksi esillä on mm. mitalitaidetta.
Pentti Ahtiainen kertoi havainnollisesti metsäpirttiläisten asuttamasta Vakka-Suomesta ja erityisesti Sundholman alueesta, johon muutti sodan jälkeen 14 talon verran metsäpirttiläisiä.
Illan pimetessä lämmitettiin rantasaunaa, paistettiin Harri Laineen kokkaamia maistuvia lettuja ynnä makkaraa ja jutusteltiin. Kirkas tähtitaivas, nouseva kuu ja pihapuistosta leijuva usva lisäsivät tunnelmallisuutta.
Sunnuntaina oli ohjelmassa jumalanpalvelus, kukkavihkon lasku Karjalaan jääneiden muistomerkille ja Vehmaan kivikirkon asiantunteva esittely. Esittelijänä oli Asko Virtanen.
Sitten jatkettiin saaristolaislounaalla, vuosikokouksella ja lähtökahveilla.
Onnistunut tapaaminen! –kaunis paikka, sää suosi, osallistujat toivoivat ensi vuonnakin kaksipäiväistä kokousta.
Katariina Ahtiainen

edellinen sivu
seuraava sivu
sisällys