Metsäpirtin Ahtiaisten lehti
maaliskuu 2008
Sukuseuran jäseniä esittelyssä
Olen Johanna Ahtiainen, syntynyt Hämeenlinnassa vuonna 1977 Paavo ja Kirsti Ahtiaisen (o.s. Silla) perheeseen. Valmistun tänä vuonna metsänhoitajaksi Joensuun yliopistosta. Asun tällä hetkellä mieheni Antti Erolan kanssa Punkalaitumella, isovanhempieni rakentamassa talossa.
Isäni vanhemmat olivat Martti ja Aune Ahtiainen (o.s. Kuparinen). Martin vanhemmat Aapro ja Liisa Ahtiainen (o.s. Saarinen) elivät Metsäpirtissä, Aunen isä Santeri Kuparinen ja äiti Helena Kuparinen (o.s Riikonen) taas olivat sakkolalaisia. Äitini puolelta sukujuureni ovat Pohjanmaalla, Sillan ja Lammin puukontekijäsuvuissa.
Liityin Metsäpirtin Ahtiaisten sukuseuraan alunperin isäni aloitteesta joitakin vuosia sitten. Seuran toimintaan en ole vielä ehtinyt paljonkaan osallistua, mutta kesällä 2006 olin mukana Vehmaalla järjestetyssä piirakkapäivässä. Piirakanteko oli jo entuudestaan tuttua puuhaa, sillä olin oppinut taidon aikoinaan Aune-mummoltani.
Päivän aikana tuli tutustuttua uusiin ihmisiin ja oli mukavaa kuulla muiden sukuseuralaisten tarinoita ja vinkkejä piirakan tekoon. Pääsin myös kokeilemaan ensimmäisen kerran kyykkää, jota olisi hauska päästä kokeilemaan toistekin. Jatkossa odotan erityisesti, että pääsisin osallistumaan sukuseuran matkalle Karjalaan. Olisi hienoa nähdä suvun entisiä asuinpaikkoja ja maisemia, joista olen kuullut paljon. Piirakkapäivä oli mielestäni onnistunut tapahtuma, joten perinteisten, karjalaisten ruokien ympärille rakennettu päivä kiinnostaisi myös.
Harrastan erilaisia käsitöitä ja perinteiset käsityötaidot kiinnostavat. Sukuseuralaistenkin kesken olisi mukava kokoontua harjoittelemaan yhdessä perinnekäsitöitä, vaikkapa neulakintaiden tekoa.

edellinen sivu
seuraava sivu
sisällys